Menu

Satelliet Internet

Het gebruik van de satelliet om toegang tot het internet te verlenen is met name interessant in gebieden waar geen breedband toegang (via ADSL, kabel of mobiel) wordt aangeboden.

In eerste instantie werd de satelliet alleen gebruikt om de data naar de gebruiker toe te leveren, de downlink. Voor het verkeer vanaf de gebruiker naar het internet toe (de uplink) was nog een telefoonverbinding nodig. Tegenwoordig zijn er diverse aanbieders die ook dit retourkanaal via de satelliet leveren. De gebruiker heeft in dat geval een satellietzender/ontvanger nodig en een geschikte satellietschotetantenne.

Vooral op de downlink kunnen behoorlijke snelheden worden gehaald. Het retourpad blijft echter een bottleneck. Dit heeft er mee te maken dat vanuit de gebruiker met een relatief kleine antenne en een zender met een beperkt vermogen een signaal moet worden verstuurd naar een satelliet die zich 36.000 km boven de evenaar bevindt.

De grote afstand die het signaal moet afleggen zorgt daarnaast ook voor een flinke vertraging. Satelliet internet leent zich dan ook niet goed voor bijvoorbeeld online gaming. Ook bij VoIP is deze vertraging goed te merken. Bij internet via de satelliet wordt de capaciteit van de satelliet met een groot aantal gebruikers gedeeld.

 

Route beschrijving

Van Rijn Glasvezeltechniek
Griekenweg 23
5342 PX Oss
mob: 06 24580366
mob: 06 25037846

info@vanrijnfiber.nl